Zábavní park Efteling – z pohádky do pohádky

Efteling je nizozemský – a v této zemi velmi známý – zábavní park. Nejzajímavější na něm je, že patří mezi nejstarší svého druhu na světě – byl založen roku 1952 a od té doby se neustále zvětšuje, obnovuje a přibývají nové atrakce.

Park je tématicky založen na pohádkách – můžete se zde projít kouzelným lesem, kde narazíte na Karkulku, spící Šípkovou Růženku nebo třeba Sněhurku a sedm trpaslíků. Pro děti tu je i spousta kolotočů nejrůznějších druhů.

Na své si však přijdou i starší návštěvníci – je zde mnoho divokých horských drah, na některých se projedete třeba hlavou dolů nebo úplně po tmě. Velká houpací loď také stojí zato.

S celou rodinou se můžete vydat například do paláce víl, kde vás speciální jezdící čtyřsedačka provede nádhernou pohádkovou říší – je to tak krásné a dobře udělané, žena tuhle atrakci rádi chodí i mí bratři. Víly rozhodně nesmíte vynechat! Pak si také určitě zajděte na projížďku lodí pohádkovou říší Tisíce a jedné noci.

S rodinou rádi chodíme na divokou řeku, po které se jezdí na nafukovacích lodích pro 6 osob. Z této atrakce rozhodně nevyváznete suší.

Co je dobré o Eftelingu vědět

Efteling je obrovský park mnoha možností a celkem hodně se zde nachodíte. Na každém rohu je však nějaká restaurace nebo fastfoodový stánek, kde se můžete během celodenního chození po atrakcích občerstvit. Pro opravdu znavené chodce tu je vláček, kterým se můžete přepravit do různých částí parku.

Efteling je skutečně hodně rozsáhlý, a tak se podle mě vyplatí koupit si vstupenku na dva dny; za jeden den jej rozhodně projít nestihnete. Zkrátka úžasný park, do něhož se ráda vracím a který rozhodně hned tak neomrzí. Vždy vás něčím překvapí. Jestli někdy zavítáte do Nizozemska, rozhodně jej nezapomeňte navštívit. Je to opravdu zážitek.

Nathalie Zutphen