Káťa Kaňovská

Veletržní džungle

Moje teta mě coby jedna z vystavovatelek na letošním ročníku veletrhu cestovního ruchu Holiday World poprosila o pomoc, a tak jsem samozřejmě neváhala, jelikož to nemělo být nic složitého. Moje práce spočívala v něčem mezi hosteskou, asistentkou a nosičkou kafe. Jediné, co ten den bylo těžké, bylo...

Podzimní listí maturitu jistí?!

Maturitní ročník je záhul sám o sobě, natož když vám vaše škola samozřejmě vychází vstříc, a proto vám do rozvrhu 3x týdně zařadí odpolední vyučování, kdybyste náhodou neměli život. A tak se potom stává, že hromadně chodíme do lékáren a kupujeme Piracet, Lecitin, Gingko bilobu a jiné přípravky,...

STRAVOVÁNÍ, NEBO SPÍŠ STRACHOVÁNÍ?

Do jižní Itálie jsme se asi nejvíce těšily na pizzu. To jsme však ještě netušily, co nás čeká a že za pár dní ji nebudeme chtít ani vidět... Naivně jsme si představovaly, jak budeme chodit do restaurací, střídat různá jídla a hlavně si vychutnávat italskou kuchyni. Bohužel v našem ghettu, jak...

Americký sen?

Spousta lidí do Ameriky jezdí s tím, že tam je přece všechno lepší, větší a hezčí, ale je realita opravdu taková, je to v Americe opravdu tak skvělé, jak se povídá?   Upřímně, v Americe se mi líbilo, ale že by se dostavil nějaký extra wow efekt, to úplně říci nemohu. Po...

Staronová Angelika

Plná očekávání jsem šla na velmi opěvovaný a po x letech znovu obnovený muzikál Angelika. Již na začátku jsem ale byla zmatená, na scéně se objevila Angelika v důchodovém věku s klapkou v ruce a začala nám vyprávět. Následně jsme byli dějově vrženi zpátky do 17....

AMERIKA MÝMA OČIMA

aneb Fastfood kam se podíváš! Před časem jsem navštívila USA, konkrétně New York, a proto bych se s vámi na tomto místěráda podělila o některé své zajímavé zážitky a poznatky. New York je úchvatné a neutichající místo, ale přece jen bych se vám dnes ráda svěřila s něčím trochu jiným, než jsou...

Cvrčci na másle aneb netradiční rozhovor o netradičním koníčku

Rozhovor s Milanem Václavíkem o entomofágii, včetně informací o různých druzích jedlého hmyzu… Ochutnáte cvrčky na másle či larvy na chilli a koriandru. A možná přijde i šváb!   Jak jste se dostal k vaření jedlého hmyzu? Před 13 lety jsem se vrátil ze zaoceánské lodi, kde jsem vařil. Tam...

Na vlastní kůži

MSLH – pohled z druhé strany Po pár dnech v práci a důkladném pozorování fanoušků z celého světa během MS v ledním hokeji můžu říct jediné: Lotyši opravdu ne! Stačilo jen být pár dní zavřená v O2 aréně a mohla bych sestavit celý žebříček světových exotů a pijáků. Na...