Studio ALTA – na kávu i za kulturou

„Ve Studiu ALTA můžete tanec a divadlo sledovat i provozovat, zkoušet nový projekt, přivést děti do pohybových kroužků nebo na dětská představení, potkávat se s přáteli, poznávat nové lidi, pracovat či relaxovat v kavárně.“ Takto se oficiálně prezentuje multifunkční prostor Studia ALTA.

Studio v pražských Holešovicích vzniklo v roce 2007 jako prostor pro nejrůznější formy divadla ve spojení se zaměřením na současný tanec a pohybové divadlo. V únoru 2015 se za podpory ministerstva kultury rozrostlo do dalších dvou industriálních prostorů holešovických skladových hal. Ty složí jako ateliéry, další zkušebna pro divadelní soubory „bez domova“ a kavárna.

Váš náhradní obývák

V kavárně, vašem náhradním obýváku, jsem v současné době už několik měsíců zaměstnána jako barmanka, a proto bych vás ráda pozvala na naši převážně českou a slovenskou nabídku baru. Přes den výborná káva z pardubické pražírny, domácí slané i sladké koláče, sušenky či vynikající polívky. Na večer pak máme pivo ze Zemského pivovaru a víno z místní vinotéky.

Vedle toho se téměř každý týden v kavárně odehrávají vernisáže, koncerty, ale i přednášky. Navíc zde můžete čas od času potkat i nějakou tu známou tvář, například Vandu Hybnerovou, která se studiem osobně spolupracuje.

A jak se k nám dostanete?

Studio ALTA sídlí na adrese: U Výstaviště 21, Praha 7, 170 00. Dostat se k nám je však trošku složitější, takže… Haly Studia ALTA se nachází v areálu v Bubenské ulici. Vchod do areálu je možný jak z Bubenské 43, tak i malým průchodem od Výstaviště hned vedle autobazaru (U Výstaviště 21). Nejbližší spojení: tram 12, 17, 24, zastávka Výstaviště Holešovice.

Více se dozvíte i na webových stránkách: www.altart.cz

Anna Dohnalová