Snapchat – vhodné místo pro posílání soukromých fotek?

Snapchat – v češtině „snímkopokec“ – je mobilní aplikace, na které můžete sdílet fotky, videa a zprávy. Možná si řeknete: „Vždyť tohle umí i Facebook.“ Ale na Snapchatu je to jenom dočasné. Fotky se totiž zobrazí jen na 1–10 vteřin a potom zmizí. Představte si, jak by toto fungovalo před stovky let – člověk si koupí obraz, který má nějakou uměleckou hodnotu, kochá se jím, jak je krásný, ale po deseti vteřinách mu zmizí…

Na této aplikaci si můžete vybrat filtr, přidat text nebo ji vykrášlit nějakou malůvkou. Snapchat se také stal populárním místem pro posílání nahých fotek. Abychom pochopili proč, měli bychom se vydat do mozku mladé dívky. Dívka svádí boj, vždyť se nemůže nic stát, když fotka po pár vteřinách zmizí. Jenže je tu jeden menší problém s názvem screenshot. Screenshot je zmáčknutí dvou tlačítek na mobilním telefonu, který „vyfotí“ obrazovku, tudíž i zaslanou fotografii. Poté vznikají stránky na Facebooku s názvem Úlovky ze Snapchatu nebo Roztahovačky.

Tímto článkem bych ráda apelovala na mladé dívky, které lidem na Snapchatu důvěřují. Neposílejte tento druh fotek, jelikož i přesto, že se tato aplikace tváří nevinně, vaše fotky skončí na veřejnosti tak či onak.

Vendula Barátová