Potratit?

Stává se, že žena občas nečekaně otěhotní bez plánování a rozhodne se jít na potrat, což podle mě není správné a ve většině situací si myslím, že potrat není třeba.

 

Osobně nesouhlasím s potraty, jelikož žena by si měla před otěhotněním promyslet následky. Ovšem pochopím ženy, které jsou například sexuálně zneužité. S tímto případem s těžkým srdcem souhlasím, i když existují i jiná a lepší východiska. V této době jsou podle mého názoru takové možnosti, že zabíjení dětí není potřeba. Existuje například baby box nebo dostatek adoptivních rodin, které děti přímo hledají.

Vadí mi, že některé ženy nemohou mít děti a snaží se otěhotnět, i když marně, a jiné naopak dětmi přímo plýtvají. Lidský život je něco vzácného, co člověk nemá právo zabíjet. Spousta budoucích rodičů si myslí, že dítě „vlastní“, ale podle mě to není pravda. Rodič má dítě pouze vychovat a připravit do života, a ne o něm rozhodovat, proto si myslím, že nemůže rozhodovat ani o životě dítěte, když už je jednou stvořené. Neberou v potaz, že dítě už je svým způsobem živé.

Ženy si ani neuvědomují, že mohou zabít člověka, který by možná změnil svět, a jen proto, že se o něj nemohou nebo nechtějí starat, jdou na potrat. Na druhé straně, když je žena znásilněna, určitě se dá pochopit, že jde na potrat. Ovšem z padesáti procent stále zabíjí samu sebe. 

 

Nelly Burešová