Obojky pro děti

Obojky pro děti

Bylo nebylo, jednou se jedno tříleté děťátko chtělo rozběhnout za nádherným modrým motýlem, ale ve chvíli, kdy se o to pokusilo, ho nová doba doslova strhla zpět do reality.

 

Poprvé jsem tento „obojek“ zahlédla před třemi lety v Kalifornii, kde je to ve většině případů považováno za velice praktickou vychytávku. Odhadem každý pátý rodič, co prošel po pláži, kterou jsem bedlivě pozorovala, měl kolem svého děcka uvázaný tzv. child harness, který představuje pár pevných popruhů kolem trupu dítěte zakončených dlouhou šňůrou, za niž můžete případně zatahat a tím zkrotit svého potomka. 

Častokrát jsem měla šanci zahlédnout ženy a muže s „vodítkem“ v ruce, které se na konci rozdvojilo, nebo dokonce rozčtvrtilo, když bylo třeba mít své milované děti hezky pohromadě. Ale nejen děti, občas mají kolemjdoucí na jednom vodítku přichycené jak dítě, tak i psa.

Tyto popruhy můžete bez problémů sehnat pro čerstvě chodící nebo i pro šestileté za 40 dolarů (cca 1000 Kč), případně to můžete vyřešit úplně jinak a dát kolem svého dítěte provaz, který najdete doma. Což by v Kalifornii pro místní nebylo moc velké překvapení.

V České republice už se také některé školky ozvaly, že by nebylo špatné vlastnit podobnou záležitost, ale zdejším rodičům se tento druh „bezpečí“ zatím moc nezamlouvá, za což jsem moc ráda.

Natálie Pešková

Image result for child harness