Mají třpytky nožičky?

Nevím, jaké máte se třpytkami zkušenosti vy, možná jsou kladné, ale ty moje rozhodně ne. Tedy alespoň od teď.

Nedávno jsme s kámoškami jen tak chodily po drogeriích. Znáte to, jdete se zadarmo navonět, nalakovat si nehty a tak dále. Ach! Bůh požehnej všechny testery! No, ale zpět k věci – jak jsme se tak  poflakovaly po těch drogeriích, objevily jsme cosi se třpytkami. Sama už si nepamatuji, co to bylo a na co to bylo, ale ty otravné třpytící se malé věcičky se nějakým záhadným způsobem dostaly do mé kabelky (že by měly třpytky nožičky? Nevím – v biologii jsme se o nich neučili…). Během několika minut byly tyhle drobné kousíčky plastu všude – na peněžence, termosce, propisce, fixech i na mé kosmetické taštičce; takže pokaždé, když jsem si chtěla dát na obličej make-up, jsem byla jak disco koule.

V domnění, že tak záhadně, jako se do mé kabelky dostaly, třpytky také zmizí, jsem to neřešila. Obávám se, že to byla největší chyba mého života.

Třpytková invaze

Během týdne se ty odporné třpytivé zrůdičky dostaly na všechno oblečení, které jsem měla, na můj stůl, noční stolek, peřinu, polštář, VŠUDE! Mimochodem – jedna třpytka se mi dostala za obroučky od brýlí a za boha živého ji nemůžu dostat pryč. Pokaždé, když jsem v nějakém dobře osvětleném prostoru, mi brání v periferním vidění a já jsem ještě víc slepá než normálně.

Po této třpytkové invazi u mě v pokoji nastalo pár dní čirého zoufalství, protože neexistoval milimetr, kterého bych se mohla dotknout, aniž bych měla na těle o třpytku víc.

Mé nálady v tuto chvíli byly jak porozchodové fáze: Nejdříve jsem byla nešťastná, pak jsem byla šťastná (No, není super, že vám září celý pokoj?), no a pak přišla fáze hněvu. Naštěstí jsem v poslední fázi zachovala chladnou hlavu a vzpomněla si na nějaké make-up tipy od samotné Lady Gaga, která říkala, že na třpytky je nejlepší lepicí páska. Celý svůj pokoj jsem kompletně oblepila lepicí páskou a – nebudete tomu věřit – skutečně to fungovalo. Třpytky se přilepily na pásku a nechaly nebohé věci na pokoji. Vše perfektně fungovalo, až… na mojí termosku.

Termoska

Letos v říjnu jsem se rozhodla si trošku zainvestovat do nějaké termosky, která na 100% těsní. Od kamarádky se mi dostalo dobré recenze na termosku ze Starbucks. Jo, 600 je hodně, ale ona skutečně těsní. Bbohužel však není páscevzdorná…

Po té, co jsem z ní odlepila lepicí pásku, na ní zůstalo takové to „lepidýlko“… Třpytky byly sice pryč, ale termoska lepila. Když jsem se to lepidlo potom pokoušela z termosky dostat, lehce jsem z ní ošoupala krásnou červenou barvu a lesk na povrchu, takže je matná a chvílemi lehce do stříbrna…

Poučení z tohoto článku? Není všechno zlato, co se třpytí.

Natálie Nehasilová