Král je svržen!

29. dubna 2017 se na londýnském stadiónu Wembley odehrál zápas mezi 27 letým Britem Anthonym Joshuou (19-0-0, 19 KO) 41 letým ukrajinským mistrem světa v těžké váze Vladimírem Kličkem ( 64-5-0, 53 KO). Tato událost skončila ve prospěch Brita v jedenáctém kole knockoutem. 

Joshua obhájil pás IBF (International Boxing Federation) a vyhraným zápasem získal tituly WBA (World Boxing Association) a další. 

Bude odveta? 

Vladimír Kličko si nechal před zápasem napsat do smlouvy klauzuli (tj. podmínku, doložku či výhradu), ž v případě jeho prohry se uskuteční odvetný zápas. Tuto podmínku má Kličko v každé své smlouvě, ale uvidíme je ještě někdy spolu v ringu? Podle anglického promotéra. Jestli se tak stane, bude to za dlouhou dobu, ale já si myslím, že to bude každopádně velmi zajímavé. 
 

Oba si trochu přivydělali 

Joshua i Kličko měli za samotný zápas slíbeno v přepočtu 450 milionů korun. A to není konečná suma, protože jsou tu ještě peníze od sponzorů, což určitě nebyly žádné drobné. Ale není se co divit, když se cena lístků na samotný zápas pohybovala okolo 2 000 – 60 000 korun! Ve Wembley se ještě ke všemu sešlo 90 tisíc diváků! Tento zápas byl nejvíce dotován, co se týká odměny pro boxery.

Adam Čoček