Obětování obyčejného večera pro neobyčejného hrdinu

Ten večer se od dalších předpremiér příliš nelišil, i když stejně dokázal mezi publikum vnést pocit speciálnosti. Atmosféra v sále působila příjemně a nezhoustla ani při klíčových scénách. Jeden z faktorů, proč tomu tak bylo, mohl být nadměrný počet kritiků a recenzentů, kteří osud této postavy zase tak neprožívali. Druhým pólem ale byli ti, co už předem smutnili za ohlášení konce Hugha Jackamena, jakožto Wolwerina

.

Hrdina, či obyčejný alkoholik?

Logana nelze nazvat hrdinou v pravém slova smyslu. Jeho sklon k alkoholismu a agresivním výbuchům vzteku z něj vmžiku vytváří smrtelně nebezpečnou bestii, která však dokáže i v těch nejvyhrocenějších situacích své chování z části korigovat. Nikdy z něj nebyl a ani nebude bojovník za spravedlnost, kterému jde o takzvané „vyšší‘‘ dobro. Logan je spíš emotivní postava jednající na základě své aktuální situace a minulosti. Je to také již druhá z řady komiksovek, která si nebere servítky a brutalitu, takže odpornosti i nervy drásající záběry ukazuje v plném světle.

 

Naturalistický biják v TOP 50

Úspěšnosti tohoto hitu se za tak krátkou dobu nic nevyrovná. Během jednoho večera se prodral mezi 50 top filmů naší země a stále se mu zde daří držet. Jak se zdá, krev na plátně prodává stále víc.

 

Jedna z mála

1. 3. bylo první datum uveřejnění tohoto snímku v celé Evropě. Já tak byla spolu s plným kinosálem (byl skutečně obsazený do posledního místa) mezi prvními v naší zemi, kdo tento film viděli. Rozhodně se mi vyplatilo využít předobjednání lístku, díky tomu jsem dostala jedno z nejlepších míst v sále. Snímek jsem si rozhodně užila a doporučuji jej každému, kdo touží znát Wolverinův osud.

Magdalena Sobotková