Box live Prague – na hlavní hvězdu se čekalo marně

V hale Královce se 11.3. odehrávala akce zvaná Box live Prague, kterou měl jako hlavní hřeb večera navštívit Američan Floyd Mayweather. Tento Američan má na kontě 49 výher, 0 proher a 26 knockdownů. Svými výsledky se vyšplhal, až na mistra světa v pérové váhy (nejlehčí váha). Tento muž je považován za jednoho z nejlepších boxerů v historii. 


Mayweather měl odletět z Liverpoolu do Prahy cca ve 22:00, ale kvůli technickým problémům letadla se let odložil na dobu neurčitou. Hostům galavečeru se stále tvrdilo, že brzy dorazí do haly. Poslední zápas skončil cca v 1:10, ale Mayweather nikde. Návštěvníkům bylo oznámeno, že za 10 minut hvězdu uvidí. Po 15 minutách přišlo další oznámení a to, že Floyd Mayweather do haly Královky nedorazí, ale objeví se, až na závěrečné after party v klubu Lávka. Zbylí hosté galavečeru odjeli do klubu Lávka, kde ale museli dalších asi 15 minut čekat na boxerův příjezd.

Milovníci boxu se přesto nenudili

I když mistr světa na akci nedorazil, byl program velmi obsáhlý. Zneklidnilo mě zpoždění prvního zápasu. Po něm, už šlo vše podle plánu (až na nepřítomnost Mayweathera). Myslím si, že každého diváka znejistil vstup boxerů, kteří měli při svém nástupu puštěnou velmi hlasitou hudbu, která otřásala celou halou.

Velký souboj měl být mezi českými ženami Fabianou Bytyqui a Lucií Sedláčkovou, který se podle soudu obecenstva velmi vydařil. V tomto zápasu zvítězila Fabiana Bytyqui. Nejvýznamnějším zápasem večera mělo být utkání mezi Štěpánem Horváthem a Němcem Arthurem Hermannem. Ale podle atmosféry mi spíše přišlo, že kvůli zmíněnému zápasu tam většina lidí nebyla. Nicméně skončil vítězstvím našeho českého zápasníka. Tyto zápasy byly na programu zvýrazněné, ale samozřejmě  jsm měli možnost zhlédnout spoustu dalších skvělých zápasů.

Nicméně hosty zajímalo, co se bude dít po finálním zápasu. Po zprávě, že hvězda bude ve zmíněném klubu Lávka, se většina diváků rozhodla jet Mayweatherovi naproti. Fanoušci následně po vstupu do klubu chvíli marně hledali mistra světa. Po patnácti minutách hvězda dorazila, ale bylo velmi složité ji vidět, protože se okolo ní hemžilo mnoho lidí. Bodyguardi obklopovali Mayweathera a přístup k němu byl obtížný. Já osobně jsem se s ním nesetkal, protože by to trvalo hodně dlouho, než by si mě vůbec všiml, natož se s ním vyfotit, což bylo hlavním cílem většiny lidí.

Galavečer se podle mého názoru příliš nevydařil. Myslím si, že hodně fanoušků mistra světa bylo velmi zklamáno, protože hosté přišli hlavně kvůli němu. Pořadatel by příště neměl slibovat to, co nedokáže dodržet. Osobně jsme byli velmi zklamaní, čekali jsme od akce více.

Mayweather zklamal spoustu fanoušků, ale obhajuje se, že událost vynahradí a že se bude snažit podporovat český box.

 

Adam Čoček